A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти
Первомайської міської ради Миколаївської області

1 березня відбувся семінар керівників закладів дошкільної освіти «Інклюзивна складова компетентності директора ЗДО»

Дата: 13.03.2024 12:33
Кількість переглядів: 16

     Однією з трудових функцій директора закладу дошкільної освіти, визначеною професійним стандартом, є організація здорового, безпечного, розвивального, інклюзивного освітнього середовища. Задля розширення теоретичних знань та професійних компетентностей керівників з напряму формування інклюзивного освітнього простору.  01 березня 2024 року проведено семінар-практикум «Інклюзивна складова професійної компетентності керівника закладу дошкільної освіти» (модератори заходу: директор КУ «ІРЦ Первомайської міської ради Миколаївської області Людмила Сороковська, директор ЦПРПП Марина Хрипун).

    Аби актуалізувати знання та мотивувати педагогів на плідну взаємодію Марина Хрипун запропонувала переглянути відеофільм «Інклюзивна освіта: як це працює за кордоном і в Україні» та навела основні положення законодавства щодо інклюзивної освіти.

   Людмила Сороковська, директор Первомайського інклюзивно-ресурсного центру детально проаналізувала нормативні правові засади та алгоритми дій керівника та батьків дітей з особливими освітніми потребами щодо впровадження  інклюзивного навчання. Людмила Олександрівна також ознайомила присутніх з «Довідником безбар’єрності» та наголосила на варіантах його використання в практичній роботі.

    Надзвичайно цінним для освітян був досвід здійснення самооцінювання інклюзивного освітнього середовища як одного з компонентів внутрішньої системи забезпечення якості освіти в ЗДО, який представила Лариса Працьовита, директор ЗДО № 1 «Ластівка».

     Надихаючим моментом зустрічі та демонстрацією результатів ефективної співпраці закладів освіти та Інклюзивно-ресурсного центру в роботі з дітьми з особливими освітніми потребами став відеоперегляд «Історії успіху», представлений спікерками Людмилою Сороковською та Ларисою Працьовитою.

     Як зберегти емоційну стійкість в умовах інклюзивної освіти директори дізналися під час інтерактиву, який провела консультант ЦПРПП Наталія Олійникова.

Семінар отримав схвальні відгуки з боку його учасників.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень