A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти
Первомайської міської ради Миколаївської області

Жовтень – Всесвітній місяць поінформованості (обізнаності) про синдром Дауна

Дата: 03.11.2023 11:42
Кількість переглядів: 19

     Традиційно в жовтні у світі проходять заходи, спрямовані на інформування громадськості про життя людей із синдромом Дауна та на захист їхніх прав.

    За статистикою, кожна 700-800 дитина на планеті з’являється на світ із синдромом Дауна. Це співвідношення однакове в різних країнах, кліматичних зонах, соціальних прошарках. Воно не залежить від способу життя батьків, їхнього здоров’я, шкідливих звичок, кольору шкіри, національності. Хлопчики і дівчатка з синдромом Дауна народжуються з однаковою частотою, їх батьки мають нормальний набір хромосом. Діти з синдромом Дауна часто обдаровані: багато хто має художній талант, музичний (в тому числі танцювальний та співочий) та артистичні здібності. Безперечно й те, що діти з синдромом Дауна набагато краще реалізують свій потенціал, якщо живуть вдома, в атмосфері любові, якщо у них є можливість займатися за спеціальними програмами та отримувати якісний медичний супровід, ходити в дитячий садок і в школу, дружити з однолітками і комфортно почувати себе в суспільстві.

З досвіду батьків і для батьків:

• Не очікуйте швидкого результату в розвитку вашої дитини.

• 2 кроки вперед і 1 крок назад.

• Набирайтеся терпіння, терпіння і ще раз терпіння…

•  Життя — це марафон. Не витрачайте всі свої сили та ресурси на підготовку дитини до школи. Пам’ятайте: вам бути з дитиною впродовж усього життя, щоб супроводжувати її та допомагати їй.

• Формуйте здатність до соціалізації та вміння співпрацювати.

 

Джерело: інтернет ресурси, «Дитина із синдромом Дауна»

О. В.Чеботарьова, І. В. Гладченко, А. Василенко-ван де Рей, Н. І. Ліщук


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень